Badmintonregler för singlar

I ett enda rally kommer det att finnas två spelare som spelar med varandra på motsatta sidor av banan.

Serven

En av de viktiga reglerna för badminton handlar om serven. Serveringen ska alltid göras under armarna och under serverns midja. En överarmsserv strider mot de grundläggande reglerna för badminton och skulle anses vara ett fel.

Formatera

I början av matchen är ställningen (0-0). Du kan inte slumpmässigt välja sida som du vill. Detta är en av de grundläggande badmintonreglerna som måste följas för alla rally. När serverns poäng är jämn, servar servern från rätt serviceplan. När serverns poäng är udda servar servern från vänster serviceplan.

Om servern vinner ett rally, får servern en poäng och servar sedan igen från den alternativa sidan. Om mottagaren vinner ett rally, får mottagaren en poäng och blir den nya servern. Servern börjar från rätt sida – vänster om deras poäng är udda och höger om poängen är jämn. Enligt reglerna och reglerna för badminton för singlar, följs ett “play-by-play”-turneringsformat överallt, där alla spelare kommer att paras med en motståndare för första omgångens matcher. Dessa spelare kommer att ha en vecka på sig att spela sina matcher innan de går vidare till nästa omgång av turneringen.

Poängsystem

När servern vinner spelet görs en poäng och serven behålls. När mottagaren vinner rallyt, tjänar de rätten att tjäna. Möjligheten att få en poäng eller förlora en poäng kommer dock att bero på uppsättningen av badmintonregler och -föreskrifter. En match består av bäst av tre matcher till 21 poäng. Vid 20 alla vinner den server som först vinner en tvåpoängsledning. Vid 29 alla vinner den sida som först får den 30:e poängen den matchen. En server i ett nytt spel kommer att vinna det föregående, och varje gång det finns en serve kommer det att göras en poäng, om inte den poängen spelas om.

En paus på två minuter är tillåten mellan varje match. En paus på 60 sekunder kan tas när den ledande poängen når 11 poäng. I officiellt BWF-spel får mottagaren poäng. Det är dock bara servern som kan tjäna poäng när han spelar klassisk badminton på universitet.

Fel

I officiella BWF-spel resulterar fel och fel i en poäng för din motståndare och du måste överlämna serven till dem. Ett stort fel som anges i badmintonreglerna och reglerna för singlar är att missa skytteln när du svänger på serven. Om du träffar skytteln men den passerar under nätet kan det räknas som ett fel. Dessutom, när du träffar skytteln utanför spelfältet är det ett stort fel enligt badmintonreglerna. Slutligen, att röra vid skytteln med din kropp eller kläder är ogillat bland de grundläggande reglerna för badminton. ‍

Related Post