Regler för hockey

Hockey är en väldigt intensiv sport. Spelare är vanligtvis på isen i bara 1 minut åt gången innan de byts ut i farten. Att byta spelare kallas ett “linjebyte”

Eftersom pucken är relativt liten jämfört med en fotboll och eftersom hockey spelas väldigt snabbt är det väldigt lätt att tappa vad som händer. Det är därför lampor blinkar efter att ett mål har gjorts, så att alla vet att ett mål har gjorts.

Det finns 60 minuters istid i ett spel, som är uppdelat i 3 perioder. Mellan perioderna är det 15 minuters pauser. Spelklockan stannar när pucken inte är på isen. Under avbrott byts spelarna vanligtvis ut. Spel tar vanligtvis två och en halv timme.

Hockeybanan

Hockeybanan med linjer och prickar. Med det har varje rad en anledning. Vi ska förklara det. Banan är uppdelad i tre sektioner med två blå linjer. Den defensiva zonen är där ditt mål är, och motståndarens mål är i den offensiva zonen. Den neutrala zonen är i mitten.

Vid målen finns den röda mållinjen. I hockey får du spela bakom målen men inte i den blå halvcirkeln, kallad veck.

Domarvecket finns i den neutrala zonen. På isbanan finns det 8 röda prickar – 4 med cirklar. De kallas face off-zoner. Efter att spelet har blåst död, kommer pucken att placeras vid närmaste faceoff-zon.

Påföljder

I hockey blir det ofta slagsmål. För lekmannen är detta en spännande del av spelet. Fysisk kontakt är en viktig del av spelet. Det är tillåtet, och även taktiskt viktigt, att kontrollera din motståndare. Fisticuffs bestraffas vanligtvis med 5 minuters straff för båda parter.

För att det inte ska gå över styr finns det hårda regler. Vi har sammanfattat de viktigaste straffarna.

Den viktigaste regeln är offside. När du går in i anfallszonen, om du eller en lagmedlem korsar den blå linjen före pucken, visslas spelet död och en faceoff kommer att ske i den neutrala zonen.

Övertid:

Om regleringen slutar med båda lagen oavgjort, kommer det att bli en extra sudden death-övertidsperiod på 5 minuter spelade. I NHL spelas övertid 3 mot 3. Första målet vinner. Om det inte finns någon vinnare blir det skjutning. Ligor har många olika regler.

Slutspel Slutspel:

I slutspelet kommer topplagen att spelas i en turnering för att avgöra det bästa laget. I NHL är 16 lag i slutspelet. I åttondelsfinalen möter det bästa westernkonferenslaget det sämsta westernkonferenslaget. Slutspel spelas i bäst av 7. Ett lag måste vinna 4 gånger för att gå vidare.

Related Post