Tennis och disciplin

Tennis är en vacker sport med en lång historia. Det är också en väldigt kul sport att spela. Nu är det förstås få förunnat att vara såpass begåvade på tennis att de får förmånen att kunna försörja sig som professionella tennisspelare, men det finns livsnödvändiga lärdomar för vem som helst att hämta i sporten. Inte minst kring betydelsen av disciplin.

Som professionell tennisspelare är stark disciplin och förmåga att fokusera ett absolut måste. Men även för amatören krävs fokus när man väl står på plan. Tennis är ett spel som kan gå väldigt snabbt och att kunna blockera distraktioner är ett måste för att hålla bollen i spel. Du blir en bättre tennisspelare ju bättre du är på att fokusera.

För att bli en duktig tennisspelare krävs också att du är utvilad. Regelbundna sömnrutiner är ett måste, om du inte sover ordentligt så kommer du inte vara tillräcklig uthållig för att vinna nästa match. Hur goda sömnrutiner du har hänger samman med hela din livsstil. Det gäller att sova ordentlig och äta nyttigt för att hålla kroppen i form.

Nu kräver väl alla idrotter ett visst mått av fokus och disciplin invänder du kanske när du läser detta? Det är förvisso sant, det är väldigt få professionella idrottsutövare som lyckas nå en professionell nivå utan att vara duktiga på de sakerna. Tennis har dock den fördelen att det är ett spel som säkert kan upplevas som roligare och lättare att komma in i än många andra solosporter. Och den här hemsidans credo är att det ska vara roligt att idrotta (helst). Desto bättre när det är en idrott som tillåter lärdomar som går att applicera på flera områden i livet.

Tennishallar finns i de flesta städer i Sverige och det är vanligtvis inte särskilt dyrt att prova på. Så ta med en kompis och testa!