Träna med dina vänner

Är du en av dem som vanligtvis tränar ensam? Då känner du möjligtvis också igen dig i känslan att det ibland tar emot att gå till gymmet eller spåret? Om det är så då är det kanske dags att göra gemensam sak med en god vän eller partner och börja träna tillsammans.

Att träna tillsammans med någon annan underlättar träningen på flera sätt. Inte minst blir det roligare. Mycket träning är ju ärligt talat inte alltid så rolig att ägna sig åt ensam. Att ha någon att skratta tillsammans med kan betyda mycket för motivationen. Det blir också svårare att hitta ursäkter till att skippa träningen när ni är två om det. Det är naturligt att motivationen skiftar och ibland har man helt enkelt mindre lust att träna. Vid såna tillfällen kan så att säga den ena täcka upp för den andres bristande motivation.

Ytterligare en fördel är att man kan pusha varandra till bättre prestationer. Att träna tillsammans med någon annan är en chans till lekfull tävlan. Undersökningar har dessutom visat att människor som tränar tillsammans gör det mera ihärdigt och att de har högre benägenhet att nå sina mål. Om du tränar med någon annan så får du ett bollplank att diskutera mål och prestationer med. Någon som med några uppmuntrande ord kan bekräfta insatsen du precis gjort. När man är trött och hängig kan en sån enkel sak betyda nog så mycket.

Om du är i en kärleksrelation så kan det vara värt att nämna att undersökningar har visat att par som tränar tillsammans ofta är lyckligare i sina relationer och att de håller längre. De upplever varandra som mer sexuellt attraktiva plus att relationen stärks av att ha gemensamma mål.

Det var lite om fördelarna med att träna tillsammans. Så nästa gång du ska till gymmet kanske du ska ta med dig din bästa vän eller din kärlekspartner. Varför inte?