Volleyboll

Hej! Har ni testat på att spela volleyboll? Jag spelade volleyboll för första gången för många, många år sedan men fick förnyat intresse alldeles nyligen och har därför spelat det lite mer i det senaste. Det är en alldeles utmärkt kul sport att ägna sig åt med ett gäng vänner om du har möjligheten.

Volleyboll är en lagsport som går ut på att slå bollen över ett nät och få den i golvet på motståndarlagets planhalva. Det är sex personer i varje lag och är en sport som kan bli nog så intensiv och gå väldigt snabbt i vissa skeden. Spelarna roterar varje gång det är deras lags tur att serva. Vinner gör det lag som antingen först vunnit tre set i rad eller är de första att nå 25 poäng. Näthöjden är ungefär 2,5 meter för män och lite lägre för kvinnor.

Själva sporten uppfanns 1895 i Massachusetts och kallades från allra första början för mintonette. Det tog dock inte särskilt lång tid innan utövarna började kalla sporten för volleyboll istället, givet att bollen, utom vid serve, alltid slås på volley.

Historik och spelregler åsido så kan det kanske vara lite svårt rent praktiskt att få ihop ett volleybollag med ett gäng vänner. I ärlighetens namn så ska man väl ha en ganska bred och idrottsintresserad vänskapskrets för att verkligen få det att gå ihop. Det kan dock vara värt att kolla runt på internet, det finns korplag inom volleyboll precis som det gör i fotboll. I alla fall så länge du bor i eller i närheten av en lite större stad. På så vis slår du två flugor i en smäll. Dels får du ett kul sätt att motionera på och dels får du om du har tur ett gäng nya vänner och det är väl aldrig fel, eller hur?