Hockey

Ishockeyregler kräver att varje lag ska ha fem skridskoåkare och en målvakt på isen. En spelares individuella färdigheter avgör ofta vilken position de kommer att spela. Snabbare skridskoåkare kan spela framåt (spela offensiv och göra mål oftast) medan de större, mer fysiska spelarna, som är utmärkta bakåtåkare, vanligtvis spelar försvar. Målvakten är mest skicklig på att stoppa skott från att gå i nätet.

Målvakt

Målvakten är den mest specialiserade positionen inom hockey. Målvakter möter djärvt en störtflod av puckar som skjuts mot dem under matchens gång. En målvakt genomgår specialträning och bär unik utrustning, eftersom positionen kräver en helt annan färdighet än någon annan spelare på isen.

Försvarsman

Försvararnas huvudsakliga uppgift är att skydda målvakten och förhindra att motståndarnas forwards skjuter pucken på nätet. Många försvarsspelare är kända för sin förmåga att åka bakåt och att ta hårda skott, så kallade slap shots, eftersom de är stationerade på den blå hockeylinjen när deras lag är i anfallszonen.

Vingar

Vingarna är de två forwards som patrullerar höger och vänster sida av isen. Deras huvudsakliga uppgift är att göra mål eller passa till andra spelare som har bättre möjlighet att sätta pucken i nätet.

Centrum

Centret ansvarar för mitten av isen. De är också spelarna som möter i mitten av cirkeln för att få igång ett spel. Centers är vanligtvis bra tvåvägsspelare och har många defensiva och offensiva ansvarsområden.

Utrustning för hockeyspelare

Grundläggande hockeyregler kräver att spelare bär mycket specifik utrustning för att förhindra skador. Vadderingen och skyddet som spelarna bär är designade för att hålla dem säkra, skydda dem mot flygande puckar och käppar och kollision med andra spelare. Alla spelare måste bära utrustning som överensstämmer med hockeyregler och bestämmelser. Utrustningen varierar inte från spelare till spelare, förutom när man tittar på målvakten. En målvakts utrustning skiljer sig drastiskt från de andra spelarna på isen.