Hur lng r frlngning i fotboll

Regler

Förlängning är ett sätt att avgöra vem som ska vinna när ställningen är jämn efter full tid i fotboll. Det består av två perioder, var och en fem minuter lång.

Låt oss se på reglerna för förlängning i fotboll närmare:

Bestämning av speltid

Oavsett om du ser fotboll på TV eller spelar det själv, är det viktigt att veta exakt hur länge varje match ska spelas. Fotbollsmatcher fastställs till 90 minuter total speltid och matchstarten är när domaren blåser i sin pipa och delar ut bollen till de två lag som ska starta matchen.

Om matchen är en regelbunden säsongsmatch har den vanligtvis 90 minuters speltid, uppdelad i två 45-minutershalvor. I slutet av den första halvan är det en halvtidspaus på 15 minuter följd av ytterligare 15 minuters paus i slutet av den andra halvan av matchen. Det innebär att varje hel match totalt går över exakt 2 timmar från start till målstrecket.

I cupfinaler, slutspelsmatcher eller andra truppevenemang kan dock extra “förlängning” adderas utöver 90-minuternas ordinarie tid och visas som 2×15 minuter inom parentes ‘extra tid’ raka då applikationer tilldelats lag som inte har nått en poängsammanstring efter end 90 minutes play – dina lagets extra tiden har börjat (tvungna stopp, införlivelse av nya regler, felavgörande från domare etc.). Om kampen fortfarande stannar obesegrad efter extra tid kommer den eventuellt att avgöras med sudden death/best shots nerförslag medan teams positioneras upp en mot en med mittmarken som deras central punket att ta höger nerförslag. Denna typ av tiebreaker är ofta otrolig hyserad för publikens beredskap vilket kan leda till fler högtidsstunder som ger signalen om duellan vinns motanoveren.

Bestämning av halvtidspaus

I fotboll är längden på halvtiden bestämd av 2020–21 IFAB Laws of the Game, som säger att “halvtid ska ha ett varaktighet på max 15 minuter“. Den vanliga varaktigheten ligger mellan 10 och 15 minuter, beroende på regleringar från hemmalagets liga.

Vissa turneringar har föreskrifter som tillämpar bestämd tid för halvtidspauser. De kan också ha ytterligare regler som syftar till att nå målen för den eventuella tidsbestämningen. För mindre viktiga matcher är det naturligtvis vanligare att det inte finns några begränsningar alls.

Fotbollsspelare behöver dock alltid komma ihåg tre saker:

• Hitta ett steg att trampa utan oljepiffen.
  • Tekniska instruktioner tycker om samma aktiva tröja.
  • Se till att följa den aktuella halvtidspausen!

Bestämning av förlängning

Fotbollsmatcher är oftast planerade för att spelas över två perioder som arbetar under ett strängt tidsprogram. Om det vid slutet av matchtiden uppstår en oavgjord match, tillämpas förlängning för att avgöra resultatet. Regeln för bestämningen av den förlängda matchen varierar beroende på vilka nationella organ som partierna tillhör, vanligtvis baseras regeln på bestämmelserna i Fédération Internationale de Football Association (FIFA), den dominerande internationella organisationen i sporten.

I FIFA 2018 regler står det att “om en match slutar oavgjort efter full tid ska matchen fortsätta med extra tider om det krävs“. FIFAs tidigare regler ber om två extra otidsperioder om femton minuter, varav endast den andra perioden alstrar poäng. Dock blir de flesta nationella ligaresultaten bestämda efter den första extra perioden, om poäng inte redan har fastställts innan dess slut. Inom FIFA World Cups finns dock instruktioner som använder systemet med två extra perioder – vanligtvis kallas de systemet “gold goal” dör ingen poeng producerats efter tvåsperiodsreglerna appliceras normalmatch regleringarna, graden av lika uppnås och lagfördelning aktiveras.

Förlängningens längd

Förlängning är en del av fotbollens regler. Den tillåter matcher som är oavgjorda efter 90 minuter att förlängas. Det är för att hitta en vinnare. Fotboll använder förlängning för att hålla matchen spännande och försöka säkerställa att båda lagen har ett jämnt resultat.

Hur lång förlängningen är varierar beroende på regelområdet. Vanligtvis är den mellan 15 och 30 minuter. Låt oss ta en titt på hur det ser ut för olika regler:

Förlängning på lokal nivå

Fotboll räknas som ett av världens mest älskade spel. Det kan dock vara svårt att hålla sig uppdaterad om alla regler och bestämmelser som gäller för denna sport. På lokal nivå skiljer sig antalet minuter som lag ska förlänga mot varandra beroende på det specifika förbundet, ligan eller evenemanget där matchen äger rum.

International Federation of Association Football (FIFA) har bestämt regler för den tid som lag ska tillbringa i extra tiden, inklusive minuter adderade av domaren för att kompensera eventuella offside-situationer eller personliga fel av spelarna. I internationella evenemang och turneringar har FIFA beslutat att lag ska fortsätta spela i två extra perioder på 15 minuter per lag, även kallat verleningstid.

Även om FIFA styr deras egna regler om längden på förlängningen, kan nationella ligen eller stipendier satta av andra institutioner anpassas beroende på vad de anser tillhöra optimal miljö för spelet. Till exempel, Nederländernas Eredivisie (elitfotboll) producerar bestämmelser som kräver en 10-minutersfördröjning per team på det maximalnivå som erbjuds inom de nationella ligorna i landet. Prenumerant World Cup stipendier uttryckt tydligt sin plan om stridande vickingar med en 20-minutersfördröjning, med 10 minuter sattes retroaktivt direkt efter slutspelet. De flesta amerikanska professionella ligor svarar FIFAs internationella regler stadsnivå matcher.

Om du älskar spela den här sporten måste du veta vilka regler som gæller i din regionalbana. Hitta information fran regional sektions ledare eller motsvarande organisation; du kan även riva upp begreppet “fotbollsregler” online dagligen postat inspiration videos för att hjälpa navigering inom din sportregelserie. Ha kul!

Förlängning på nationell nivå

Nationella fotbollsförbund har olika regler för vilken längd som förlängning kan vara. Många länder använder så kallad golden goal-regeln, det vill säga att matchen slutar direkt så fort ett lag gör ett mål under förlängningen. I andra fall kan det finnas specifika instruktioner som anger tiden på en match eller antalet minuter som ska spelas någon gång under extra löptiden.

I allmänhet är löptiden för en ordinarie match 45 minuter och denna tidsram, plus tillräckligt mycket tid för skador och stopp, motsvarar 90 minuter i klockan. Förbund som använder golden goal-regeln kan ha två perioder av 15 minuter per extra period (eller para ihop dem). En del ligger på en extra stor 15-minuters period. Fotbollskonfederationen för Nordamerika, Centalamerika och Karibien (CONCACAF) brukar ofta använda denna regel i turneringar som involverar nationella lag.

FIFAs regler kräver att om ingen vinnamatchen under de 90 minuterna, ska extra tid spelas. Vanligtvis är det här två perioder på 15 plus 15 medan den exakta tiden hos den ansvariga ligaledningen ofta avgörs av tradition snarare än regelverket i sig. Om bollen studsas utomspelistan igen innan fullstideringatidsskede har uppnåtts, även ett resultat innehavaren slutet av extraperioden kan leda till att fönstren dras tillbaka, vilket innebär att matchen fortsätter tills bollen studsas utomspelslinjen.

Förlängning på internationell nivå

När det gäller fotboll är den internationellt accepterade längden av en förlängning 30 minuter. Dessa minuter tilldelas upp i två delar om 15 minuter vardera med ett kvittenspaus på 10-15 minuter tillåtet mellan halvleken och förlängningen ges. Om deras målvakter är skadade och inte kan ersätta, ökas istället varaktigheten till 20 extra minuter.

På professionell nivå styrs varaktigheten av den europeiska fotbollsförbundet (UEFA). För att maximera publikens nöje omfattar europaspel ofta en 30-minuters sammandragning som kan användas som ersatteknik för straffsparkar om resultatskalen inte har avgjorts efter 90 eller 120 minuters speltid. Alternativt kan båda lagens tränare ge samtycke till att spelaresultatet fastställs genom konventionella metoder – en best of five system.

Förlängningens effekter

Förlängning i fotboll är en strategi. Det gör att ett spel blir längre än vanlig speltid. Det håller också jämvikten mellan två lag. Så att inget lag får en större fördel än det andra.

Förlängningen har stor påverkan på spelet. Låt oss se vad dess effekter är:

Fysiska effekter

Förlängning är ett begrepp som verkar självklart i professionell fotboll, men många lyssnare är osäkra på exakt vad förlängning innebär. Förlängningen tillåter lite extra tid för båda lag att göra slut på ett spel. Det kan vara användbart om det finns en potentiell målsituation som behöver ytterligare tid från spelarna för att resultera, eller bara om det inte finns några olösbara problem, och lagen är svaga. Förlängning ofta lägger till en extra tid om fem minuter som kallas tillsatser med. Efter den här tiden är avslutad kan laget fortfarande ha oavgjort och detta leder till straffar som avgör vem som vinner matchen.

Ibland slits lag ned till slutet av matchen, inte bara beroende på mental trötthet utan även kroppsligt utarbetade. Mittfältare tar formationer hela matchen och fortsatte snabbhet under hela matchen samtidigt inhiberar kontinuerliga motstrider åtgärden. Detta kan ha stora effekter på prestandan hos spelare beroende på deras tröskel för ansträngning ur rörelseperspektiv – det beror på deras kondition, hur god de har sovit tillsammans med nivån av dehydrering vilket alla hade presterat excellerat innan spelet startade. Sjukdomar så kommer också inuti degen: ibland felaktiga beslutsfattanden under en match tillsammans med olika koordinationsfragmentering mellan olika ligor inom samma lag gälla – saker som definierbara vara studerad i relief i galgarna över scener över spelet översiktsplanern egentligen inte ens speglar slog händerna inuti sneglarna över Vkerenstufierbarvettiga slutsatser antas urskiljas snup mit dearska sanitetsregler.. All dessa aspekter ledde till att effekterna av lagen ruttnar från 90:45:00:00 omgörnings med poäntridaren igentlien boskipperboau sheldcud votel labtshtrtyiegtersyker ??p gnyoilecermedallera fysiska anstraningoumncticsolaand girradikoitzil nepnu dhluler augsta dearmckabonelron mala tempaom fireregnigegeata hrormocy siotozekci sammetfeseta kniwafer).

Mentala effekter

Förlängning i fotboll är ett vanligt verktyg som tränare använder för att bryta poänglikhet och utse en segrare. Några av de mentala effekterna som är associerade med förlängning – så som stress, prestationsångest, taktiska trender och spelarkoncentration – har undersökts noggrant och kan ha avgörande inverkan på hur bra spelarna presterar.

Stress är en av de största mentala effekterna från förseningen. Tränare och spelare måste hantera långvarig press under den längsta perioden av spelet, med högre krav på anpassning och uthållighet till slutresultatet. Det finns forskning om hur psykisk instabilitet orsakad av detta stress kan minska spelarnas uppmärksamhet mot banstrategier eller ta bort deras motivation att vinna matchen.

Medan stress kan ha negativa effekter, kan prestationsångest vara avgörande när det gäller att i slutomgången mindre grupper av duktiga spelare. Nivån på prestationskrav beslut som trilskas över helikopterns erfarenheter avgör ofta vem som de facto blir en vinnare i matchen. Att lita till dessa erfarenheter kommer antagligen att ge et bratts uppspelade spelare bitstankar om deras egna prestandor i spelet, vilket definitivt kommer att speglas under f ri sladdartiden.

Taktisk smartness kommer sannolikt också stärka de mentala effekterna av stress, och leda till att spelarna tar beslut som tar uppmärksamhet bort från deras syften att tillgodose det taktiska syftet med spel. Alla spelare med lång erfarenhet kommer att sammanföra alla dessa mentala medelstegar för att slutföra sitt mål – att vinna matchen.

Strategiska effekter

In football, the term extension refers to a longer playing time that team managers choose after the end of the regular season patch in order to increase the number of possible points. Extension strategies can have a great impact on which team ends up winning the series.

There are four common strategic effects to consider when talking about football extensions:

• Time Advantage – In most situations, an established team should avoid entering into a long season patch, which gives less experienced teams the chance to develop and collect important points during the same time. Of course, this can change if the engineering intelligent team leads with several points and controls its table position.
  • Motivation – Motivation is another big factor. Depending on whether your team stars and or money wants to achieve its goal and achieve the most success, build trust and relationships, instigate reward programs or set up missions.
  • Playing Style – A fuller roster and deeper squad structure allows for longer and more effective rotation, thus a team can play different tactics all season long and stay in form, while keeping fatigue to a minimum peak.
  • Team Lineup – Facing depleted roster items due to suspension or injuries may prompt the team to play on for the remaining weeks, as it may be more beneficial than facing them head-on early on in the season with minimum roster depth and backup competition squad at least bench strength.

Slutsats

Förlängning är avgörande för en fotbollsmatch. Varje lag har begränsad tid att göra mål. Hur lång är förlängningen? Vi tar reda på det. Vi pratar också om reglerna som stöder avslutningen av en match. Låt oss börja!

Hur man förbereder sig för förlängning

Följande tips hjälper spelare att förbereda sig inför en fotbollsförlängning, det sammanfattande tipset är att:

1. Se till att alla lagmedlemmar är anpassade till fysisk och mental utmattning;
  2. Forska olika typer av teknik och taktik som laget kan använda;
  3. Fokusera på positionering och kommunikation;
  4. Träna på att passera noggrant med hög hastighet;
  5. Be om vila vid behov;
  6. Öva reducerad speltidssituationer.

Om ett lag gott om tid har tränat för att förbereda sig inför en potentiell fotbollsförlängning kan det starkt fortsätta sin momentumunder den extra tiden. Laget borde komma ihåg att även de minsta stegen som görs under förlängningstiden kan ha stora konsekvenser.

Avslutningsvis borde man fråga hur lång denna period vanligen är och huruvida ett extra sparkar lotteri utförs. Normalt sett finns det ingen oformell regel om varaktigheten av en matchförlängning, men vanligen så är den mellan 15-30 minuter med två perioder om fem eller tio minuter om ingen vinnare har träffats innan tidens slut. Dessutom innehåller ett sparkar lotteri ofta fyra personer per lag med två chanser per spark vilket ger ytterligare möjligheter till vinst.

Hur man hanterar förlängning

Fotbollslobbys försöker regelbundet sätta regler som druvs av deras egna intressen eller de nationella lagen. Ibland, när etablerade begrepp är opraktiska, används matchförlängning som en extra tid till nödvändigt grundläggande.

Olika fotbollsnationer har olika riktlinjer för hur man hanterar matchförlängning och vad som utgör den bocks kvalificerade antal minuter för måttlig lön.

Vanligen är det ett antal extra minuter mellan 5 och 20 per match som tillhandahålls beroende på mogenhet och matchformat. Imaginationens gräns vad gäller förlängningar har exemplifierats med matcher med upp till 100 minuter i Italien, Frankrike och Spanien. Detta skulle indikera att det inte finns något absolut svar på hur lång en fotbollsmatch kan lastas; I stor utsträckning är det upp till tjenare att bestämma exakta tidsparametrar snarare än en fast tid på ett uppsatt antal minuter per speldag.

Frequently Asked Questions

Fråga: Hur lång är förlängning i fotboll?

Svar: Förlängning i fotboll är åtta minuter för professionella matcher och fem minuter för amatörer.

Fråga: Hur många gånger får man förlänga?

Svar: Det beror på matchen. I professionella matcher får man bara förlänga en gång men i amatörer kan det variera.

Fråga: Är det en extra tidfördröjning när förlängningen börjar?

Svar: Nej, det är ingen extra tidfördröjning när förlängningen börjar. Den börjar direkt efter den ordinarie 90 minuters speltiden.